Produk

Daaun Food kini mempunyai dua produk baharu iaitu Kuah Pecal Daaun & Sambal Hijau Ikan Bilis Daaun.Masih lagi mengekalkan identiti tersendiri iaitu dimasak seperti masakan ibu di rumah yang mementingkan kebersihan dan kelazatan masakan tersebut.Diproses dengan cara yang teliti bagi menjaga keaslian produk Daaun. Juga kedua-duanya diperbuat daripada bahan-bahan asli berkhasiat yang dihasilkan secara semulajadi dan tidak mengandungi bahan-bahan sintetik sebagai bahan pengawet.

DaaunFood Kuah Pecal Order

Kuah Pecal Daaun

Antara bahan-bahan yang digunakan ialah kacang tanah, cili kering, bawang merah, asam, gula, garam dan cekur. Kacang tanah kaya dengan vitamin, mineral dan antioksidan, yang menentukan khasiatnya yang bermanfaat untuk tubuh. Ia digunakan untuk mencegah gangguan kardiovaskular dan endokrin, barah. Juga, kacang merangsang potensi, memperbaiki kulit dan rambut.

DaaunFood Kuah Pecal Order

Sambal HIjau Ikan Bilis Daaun

Antara bahan-bahan yang digunakan ialah ikan bilis, cili api, bawang merah, kunyit hidup, gram dan minyak. Sambal Hijau Ikan Bilis dapat menaikkan selera makan anda jika dimakan bersama nasi. Selain itu, Sambal Hijau Ikan Bilis juga boleh digunakan sebagai perencah nasi goreng. Ikan bilis menyumbang banyak khasiat serta manfaat untuk kesihatan tubuh badan. Selain kaya dengan protein yang penting untuk kesihatan tisu, tulang serta pelbagai lagi manfaat lain, ikan bilis juga kaya dengan Omega-3, salah satu lemak penting yang sangat diperlukan, berfungsi sebagai anti-keradangan. Ikan bilis juga kaya dengan vitamin-vitamin seperti riboflavin, selenium, niacin, folat, vitamin A, C, E, K serta mineral-mineral seperti zinc, zat besi, kalsium dan banyak lagi yang membantu memelihara tubuh badan agar kekal sihat.